Kartal, turu İstanbul’a bıraktı!

Beşiktaş, 2 farklı üstünlüğü yakaladığı UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Lugano ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı.

Kartal, turu İstanbul’a bıraktı!
A+
A-
23 Ağustos 2024 01:01

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre ekibi Lugano ile deplasmanda kozlarını paylaştı.

Mücadelede gol perdesini 21. dakikada siyah-beyazlı temsilcimiz açtı. Paulista’nın isabetli uzun pasında topla buluşan Gedson Fernandes sağ ayağıyla çıkardığı vuruşta golü buldu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

34. dakikada Zanotti’nin çevirdiği topta Bislimi’nin topu ağlarla buluşturmasıyla Lugano beraberliği yakaladı ve ilk devre 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

İkinci devreye hızlı başlayan temsilcimizde 52. dakikada Gedson Fernandes tekrar sahneye çıktı. Rafa Silva’nın şık pasında topu ağlarla buluşturan Gedson, takımını tekrar öne geçirdi.

Bu dakikadan sonra iki takımda da goller peş peşe geldi. Beşiktaş 55. dakikada Al-Musrati ile ağları havalandırırken Lugano buna Steffen’in golüyle cevap verdi.

63. dakikada Gabriel Paulista ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi ve Lugano bu golle 3-3’lük eşitliği yakaladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki ilk resmi Avrupa maçında sahadan beraberlikle ayrıldı.

Mücadelenin rövanşı 29 Ağustos Perşembe günü Tüpraş Stadı’nda yapılacak. Play-off turunu geçen ekip, 36 takımlı yeni formatıyla oynanacak Avrupa Ligi’nin biletini alacak.

GundemBesiktas.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.